Vágástechnika

A plazmatechnológia bemutatása
AS_105_VesselFab3_RGB

A Hypertherm Powermax rendszerek tisztán, gyorsan vágnak fémet.  A plazma és annak intenzív hője (akár 22 000 °C) akkor jön létre, ha elektromos energiával gázt ionizálunk. A Powermax rendszerek plazma segítségével olvasztják meg a fémet, és az olvadt fémet sűrített levegővel vagy nitrogénnel fújják odébb, így biztosítva a jó minőségű vágott éleket, amelyek többnyire hegesztésre készen állnak. A Powermax rendszerek eredményesen használhatók fémvésésre, gyökfaragásra is.

Bármilyen elektromosan vezető fém alkalmas a vágásra vagy gyökfaragásra

Legyen szó műhelyben, gyárban, otthon vagy terepen végzett munkáról, a Powermax rendszerek mindenféle típusú és alakú fém vágására és vésésére képesek. A legtöbb modell kézi és gépi pisztollyal is kapható az adott alkalmazás igényeinek megfelelően.

A plazmarendszer működéséhez az alábbiak szükségesek:

  • Váltóáramú áramforrás (hálózati vagy generátorról)
  • Sűrített levegő – hálózati levegő, hordozható levegőkompresszor vagy palackos levegő. Rozsdamentes acélhoz gyakran használnak nitrogént
  • Biztonsági felszerelés, ideértve az árnyékolt szemüveget vagy arcvédőt, a kesztyűt, a védőruházatot és a megfelelő szellőzést
Miért érdemes lángvágás helyett Powermax készüléket választani?
Biztonságosabb

A plazmarendszerrel végzett vágáshoz nincs szükség éghető gázokra.

Termelékenyebb

Sokkal magasabb vágási sebesség, akár 75 mm vastagság; nem szükséges előhevítés; tisztább élek kisebb hő által érintett zónával (HAZ), így a vágott élek kevesebb köszörüléssel beérik.

Sokoldalúbb

Képes minden elektromosan vezető fém vágására és vésésére – ideértve a rozsdamentes acélt és az alumíniumot, könnyen használható sablonokkal, és képes a halmozott, festett és rozsdás fém vágására is.

Miért érdemes más vágási és vésési rendszer helyett Powermax készüléket választani?
Termelékenyebb

Kopó alkatrészeink technológiája magasabb sebességet és jobb vágásminőséget biztosít, így kevesebb idő alatt többet is el lehet végezni.

Könnyebben használható

A nagyfokú hordozhatóság, az egyszerű kezelés és a stabil plazmaív révén a Powermax rendszer használata kezdők és szakértők számára egyaránt könnyű.

Sokoldalúbb

A pisztolyra szerelhető vágási és vésési kiegészítők legnagyobb választékának köszönhetően a Powermax készülékek számos feladatnál használhatók.

Alacsonyabb üzemi költség

A magasabb sebességértékek és a hosszabb élettartamú kopó alkatrészek jóvoltából csökken a fém vágásának és vésésének költsége.

Megbízhatóbb

A céltudatos tervezés, valamint az intenzív tesztelés mind a termék fejlesztése, mind a gyártás során biztosítja a fennakadások nélküli üzemeltetést.

Bizalom

A Hypertherm márkát tulajdonosai a plazmatechnológiára specializálták, ezenkívül világszerte telepített alaprendszereink bizonyított teljesítménye garantálja Önnek, hogy a legjobb terméket vásárolja.

A hosszú távú igényeknek legjobban megfelelő Powermax rendszer kiválasztásához gondolja végig az alábbi kérdéseket:
Milyen vastagságú fémet szeretne vágni?

A Powermax plazma az acéllemeztől kezdve 57 mm vastagságig képes vágni.

Válasszon olyan Powermax rendszert, amelynek ajánlott vastagsága azon érték,
amelyet várakozásai szerint az idő legalább 80%-ában vágni fog.

A vágás és vésés kézi pisztollyal vagy automatizált géppel történik?

Automatizált vágás esetén válasszon gépi pisztollyal kompatibilis Powermax rendszert, és hozzá opcionális interfész-elemeket különféle automatizálási berendezésekhez, például CNC-asztalhoz, robot- és nyomkövető vágóberendezéshez.

Milyen elektromos ellátást használ?

Ha ismeri a rendszer felhasználásának helyén elérhető bejövő vonalfeszültséget, a fázist és a biztosíték méretét, azzal biztosíthatja, hogy az elektromos ellátás megfeleljen a kiválasztott Powermax rendszernek.

A plazmarendszert motoros generátor látja el árammal?

A teljes teljesítményleadás érdekében minden Powermax rendszer egy adott minimális kimenetet igényel.

Mi a sűrített gáz forrása?

A Powermax rendszerek használatához sűrített levegő vagy nitrogén szükséges. A gáznak száraznak, szennyezőanyagoktól mentesnek kell lennie. A gáz tisztaságának és szárazságának biztosítása céljából
opcionális szűrő kapható. 

A Powermax alkalmazásai:
Szabadkézi
Szabadkezi
Egyenes vonalvezetés
Vonalvezető
Körkörös vonalvezetés
Sablon
Sablonok
Sablon
Hegesztési varrat eltávolítása
Veses